puszka groszku
puszka kukurydzy
1/2 puszki fasoli czerwonej
6 ogórków konserwowych
2 cebule lub 1 por
1 jabłko
5 jajek
5 ziemniaków
majonez
musztarda stołowa
sól
pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Groszek, kukurydzę i fasolę czerwoną odsączyć.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę.
Ziemniaki ugotować w mundurkach, w lekko osolonej wodzie, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.
Ogórki osączyć, pokroić w kostkę.
Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę.
Jabłko umyć, obrać, pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki sałatki łączymy w misce, dodajemy 2-3 łyżki majonezu i 1 łyżkę musztardy. Doprawiamy solą i pieprzem.
ŻYCZĘ SMACZNEGO.