SKŁADNIKI NA SAŁATKĘ:
piersi z kurczaka
puszka kukurydzy
6 ogórków konserwowych
2 cebule
1 średnia kapusta pekińska
mały słoiczek keczupu
majonez
przyprawa do gyrosa
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę.
Marynatę do gyrosa przygotować wg przepisu.
Pozostawić kurczaka w marynacie do gyrosa 2 godziny.
Usmażyć kurczaka na patelni. Ostudzić.
Ogórki korniszony osączyć i pokroić w kostkę.
Kukurydzę osączyć.
Cebule obrać, umyć i drobno pokroić.
Kapustę pekińską umyć, osuszyć i drobno pokroić .
Do kapusty pekińskiej dodać 5 łyżek majonezu oraz 1 łyżkę keczupu, wmieszać.
W misce ułożyć warstwami: pół porcji mięsa gyros, kukurydzę, polać keczupem, tak aby przykryć całość, następnie ułożyć pozostałą część mięsa gyros, cebulę, ogórki konserwowe i na wierzch kapustę pekińską z majonezem i keczupem.
ŻYCZĘ SMACZNEGO.